REZULTATE IN URMA VIZITELOR DE STUDIU

 

Activitatile desfasurate in timpul vizitelor de studiu au fost derulate in conformitate cu planurile initiale, toti participantii prevazuti in fisa de proiect fiind implicati.

Expertiza si experienta specialistilor germani si maghiari vor fi extrem utile in urmatoarele etape ale derularii proiectului: cercetarea, elaborarea manualului, curricula si metodologia, precum si, de asemenea, sesiunile de instruire organizate pentru formatorii si politistii romani.

Partenerii au convenit, de asemenea, ca experienta lor in realizarea de studii sa fie valorificata pe timpul cercetarii, in Pachetul de lucru nr. 3. Experienta  partenerului german in utilizarea simulatoarelor de tragere bazate pe tehnologia cu laser va fi extrem de utila pentru derularea proiectului. Astfel, echipa de proiect va inerca sa transfere unele filme didactice de tactica interventiei, in cazul de compatibilitate intre echipamentele partenerului germane si simulatorul care va fi achizitionat de catre beneficiar.

De-a lungul vizitei de studiu, la cererea reprezentantilor beneficiarului, ambii parteneri au furnizat un set de documente si materiale in limba maghiara, germana si unele in limba engleza, in principal, legate de gestionarea stresului si de formarea tragatorilor, care vor fi utilizate in urmatoarele etape ale implementarii proiectului, in special in cadrul Pachetelor de lucru 3 si 5.  Astfel, acestea reprezinta sursa primara de transfer de inovatie spre  partenerul roman, pe baza careia va dezvolta un Ghid anti-stres.

Vizitele de studiu au reprezentat un bun prilej pentru schimbul de informatii, de experienta si de bune practici.